Minden tűzoltó munkában

2023.02.05. 09:44

Vasárnap is folytatódik a viharkárok felszámolása

Szombaton több mint ötszáz jelzés érkezett a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra, melyből a hivatásos ás önkéntes tűzoltók háromszázat felszámoltak. A kárfelszámolás a mai napon folytatódik.

bama.hu

Tegnap 21 gépjárművel 78 hivatásos, és 16 járművel 47 önkéntes tűzoltó vett részt a munkálatokban. A pécsi, siklósi, szigetvári, mohácsi, komlói, sásdi, sellyei, villányi és véméndi hivatásos egységeket a Szabadszentkirály, a Szentlőrinc, a Szent Flórián, a Mecseknádasd, a Majs, a Kökény, a Villány, a Szászvár, a Magyarszék és a Határszél ÖTE, a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület és a Hit Gyülekezete segítette a szélvihar miatt kidőlt fák eltávolításában. 

Az éjszakai látási viszonyok miatt a káresetek felszámolása azokra a bejelentésekre korlátozódott a katasztrófavédelem egységei részéről, amelyek kapcsán életveszély, forgalmi akadály, infrastruktúra sérülése vagy jelentős kár keletkezése volt feltételezhető. 

Vasárnap a reggeli óráktól valamennyi bejelentés felszámolása folytatódik - olvasható a katasztrófavédelem közleményében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában