Itthon terítették a szert

2023.03.14. 13:14

Baranyába vezettek a szlovákiai kábítószeres ügy szálai

A magyar rendőrök a szlovák NAKA-val közösen a hétvégén felszámolták azt a nemzetközi bűnszervezetet, amely az elmúlt egy hónapban mintegy 30 kilogramm kábítószert terített Magyarországon.

Zs. J.

Fotó: OneSideProFoto

Szlovákia és Magyarország nyomozói február óta azon dolgoztak, hogy felszámolják azt a droghálózatot, amely Szlovákiából hozta be Magyarországra az úgynevezett népszerű szlovák kábítószert, a pikót. A másfél hónapos felderítő munkának köszönhetően körvonalazódott, hogy a szlovák állampolgárok által vezetett szervezet az elmúlt egy hónapban legalább 30 kilogramm kábítószert szállított Szlovákiából Magyarországra.

Az akció első napján Győrben, Tatabányán és Oroszlányban nyolc helyszínen, kilencven  rendőr csapott le a drogbandára, tíz személyt előállítottak. A második nap a rendőrök a TEK-esekkel kiegészülve Baranya és Hajdú-Bihar vármegyékben három személyt fogtak el, és hét helyszínen tartottak kutatásokat. A TEK-re azért volt szükség, mert az információk szerint három elkövető lőfegyvereket is tárolt otthonában. A nyomozók a kábítószergyanús anyagokon túl lefoglaltak tőlük egy elektromos sokkolót, illetve öt különféle típusú fegyvert is, köztük egy lefűrészelt csövű, sörétes puskát, egy Keserű forgótáras pisztolyt, egy Zoraki maroklőfegyvert, de még egy Mossberg pumpás puskát is, valamint a hozzájuk tartozó lőszereket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!