Három bevándorlót szállított

2023.03.30. 11:24

Egy 81 éves francia embercsempész ellen emelt vádat a siklósi ügyészség

A Siklósi Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt emelt vádat egy francia állampolgár ellen, aki Magyarországról Nyugat-Európába akart illegális határátlépőket csempészni.

Zs. J.

Képünk illusztráció

Fotó: Teknős Miklós

A vádirati szerint a 81 éves laoszi születésű francia állampolgárságú férfi 2022 szeptemberében megállapodott egy, az eljárás során ismeretlenül maradt társával abban, hogy a magyar államhatár déli szakaszát jogellenesen átlépő bevándorlókat fog Magyarországon át Nyugat-Európába juttatni.

Ennek érdekében a vádlott egy görög rendszámú személygépkocsival 2022 szeptemberében Budapestről az ország déli részébe indult. Időközben két vietnámi és egy nepáli állampolgár Horvátországba utaztak azzal a szándékkal, hogy Magyarországon keresztül Nyugat-Európába jussanak. Ennek érdekében kapcsolatba léptek egy ázsiai férfival, aki a három személyt gépkocsival Zágrábból a magyar-horvát határ közelébe szállította, ahonnan a három bevándorló a Dráváig gyalogolt, ahonnan egy csónakkal Magyarország területére léptek. 

Ezt követően a határsértő személyek a korábban kapott térképes útmutatásokat követve egy előre meghatározott területre gyalogoltak, ahol várták az általuk korábban nem ismert, azonban a későbbi szállításukban segédkező vádlott megérkezését.

A vádlott a személygépkocsijával a megjelölt területre ért, ahol a három várakozó illegális bevándorlót felvette, majd elindult velük. A rendőrök azonban röviddel ezt követően intézkedés alá vonták az embercsempészt és az autóban helyet foglaló határsértő személyeket.

A vádlott cselekménye az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettének a megállapítására alkalmas.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában