Jogtalan haszon

2023.03.20. 09:12

Elfelejtettek fizetni a több tízezer csirke után

A Komlói Járási Ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat két elkövetővel szemben, akik több tízezer csirkét rendeltek meg, azonban a vételárat nem fizették ki.

Zs. J.

Fotó: Mártonfai Dénes

A Komlói Járási Ügyészség hétfői közleménye szerint a két vádlott csirketenyésztéssel és -értékesítéssel foglalkozó gazdasági társaság vezetői voltak. Négy évvel ezelőtt a társaság rossz gazdasági helyzetben volt, ezért a cég vezetői elhatározták, hogy a velük szerződő vállalkozásokat, családi gazdálkodókat megtévesztik rendeléseik során, hogy ezzel bevételhez jussanak.

A két vádlott a cégük nevében termelési szerződéseket kötött vágásérett csirkék leszállítására különböző tenyésztőkkel.

2019 novembere és decembere között kilenc gazdasági társaságtól rendeltek több tízezer vágásérett csirkét, melyek vételárát nem fizették meg. A két vádlott a társaságuk nevében 2-12 millió forint összeggel csapták be az egyes gazdasági társaságokat és összesen több, mint 45 millió forint jogtalan haszonra tettek szert.

Az elkövetők cselekménye a jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 2–8 évig terjedő szabadságvesztés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában