Egy esetből két ügy

2023.03.27. 20:12

Halállal végződő ügyeket tárgyalnak a Pécsi Ítélőtáblán

Zsarolás miatt első fokon nem jogerősen elítélték azt a egészségügyi szakdolgozót, aki most társtettesként elkövetett emberölés miatt áll a bíróság elé.

Zs. J.

Fotó: © Unger Tamás

„Hárommillió forint, vagy nyilvánosságra hozom a kompromittáló hangfelvételt”, közölte két évvel ezelőtt egy gondozónő egy baranyai nővel, aki a zsarolás miatt a rendőrséghez fordult. A rendőrség a feljelentés után, 2021 október végén meghallgatta a hangfelvételt, amely alapján az a gyanú merült fel, hogy a két nőnek köze lehet egy idős asszony halálához. A rendőrök mindkét nőt elfogták, ellenük emberölés miatt nyomozott a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A zsarolás miatt pedig a Komlói Rendőrkapitányság nyomozott a fiatalabb nő ellen.

Mint a vádiratban szerepelt, az idős asszony betegsége miatt önellátásra nem volt alkalmas, ezért fiához és annak feleségéhez, az elsőrendű vádlotthoz költözött. A család egy idő után úgy döntött, hogy az idős nő mellé ápolót fogadnak, ezért hirdetést adtak fel, melyre a másodrendű vádlott nő jelentkezett. Az ápoló számára rövid időn belül világos lett, hogy az idős nő gondozása megterhelő a menye számára, ezért felajánlotta, hogy egy olyan szert tud beszerezni, ami meggyorsítja az anyós halálát.

Mint később kiderült, erre a készítmény nem volt alkalmas. A két nő meg is egyezett, hogy a beszerzett készítményt rendszeresen adagolják az idős nőnek, ezen beszélgetéseket a gondozó rögzítette telefonján. Az idős nő állapota rohamosan romlott, hasmenése volt, nem evett, nem ivott, majd 2021. október 21-én délelőtt otthonában elhunyt.

Hagyták meghalni szerettüket

A Pécsi Ítélőtáblán folytatódik annak a két tolnai férfinak (apa és fia) az ügye, akik hagyták meghalni szerettüket. Mint a Teol.hu beszámolt róla, az idősebb férfi és a 76 éves nő 1987 óta házastársak voltak, velük lakott az asszony első házasságából született fia, az ügy másodrendű vádlottja. Az asszony korábban öngyilkosságot akart elkövetni, ám a férj és fia ezt megakadályozta. A nő a sikertelen öngyilkossági kísérlet után arra kérte őket, hagyják meghalni. Az idős asszony cukorbetegségét inzulinnal kezelte. A végzetes napon a nő inzulinnal túladagolta magát, eszméletlen lett, de szerettei nem hívtak segítséget hozzá, hagyták meghalni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában