Gratulálunk!

2023.03.27. 14:40

Hatalmas büszkeség: első helyen végzett a komlói tűzoltó

Léber Zoltán tűzoltó főhadnagy első helyezést ért el a 2023-as Rolloveren - adta hírül a katasztrófavédelem.

bama.hu

Forrás: Katasztrófavédelem

A március 18-án (szombaton) a Kecskeméten megrendezett, „Rollover” névre keresztelt lépcsőfutó bajnokságon 40 év feletti kategóriában első helyen végzett Léber Zoltán tűzoltó főhadnagy, komlói szolgálatparancsnok. A Magyar Tűzoltó Sportegyesület által szervezett versenynek a Malom Központ adott otthont, ahol az ország hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói tehették próbára fizikai állóképességüket és szakmai tudásukat.

A versenykiírásban olvasható, hogy a bajnokság célja „Magyarország hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltói részére lehetőség teremtése az aktív sporttevékenység, a versenyzés és az egészséges versenyszellem kialakítására, valamint egy újfajta tűzoltó versenysport megismertetése”.

A rendkívül összetett megmérettetésen a tűzoltóknak légzőkészülék használata mellett, teljes védőruházatban kellett részt venniük. A kilenc emeletnyi útvonalat különféle feladatok – tömlők kapcsolása, emelőpárna szerelése, sérült mentése, stb. – teljesítésével kellett megtenniük.

3:11,56-os célidejével Léber Zoltán tűzoltó főhadnagy kategóriájában a dobogó legfelső fokára állhatott fel, míg összesítésben – hetvenkét versenyzőből – az előkelő nyolcadik helyezést érte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!