Területi verseny

2023.03.29. 20:34

Ismét egy személyautóért szállnak ringbe a családok

Az elmúlt évek kedvező tapasztalatai alapján az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és szakmai támogató partnerei idén is meghirdették a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőt.

Zs. J.

A jelentkező családok április 22. és június 17. között húsz helyszínen (a fővárosban és a vármegyeszékhelyeken) mérhetik össze tudásukat egy tesztlap kitöltésével, autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben és elsősegélynyújtás terén.

A pécsi területi versenyt május 27-én a Zsolnay Negyed Pirogránit udvarában tartják, a vetélkedőre a kozlekedikacsalad.hu oldalon lehet regisztrálni. Mint a rendőrségtől megtudtuk, a versenyekre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhet, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá amennyiben hat és tizenhét év közötti gyereket vagy gyerekeket nevelnek. A területi versenyek legjobbjai az országos döntőben csapnak majd össze, a győztes család pedig egy Škoda Fabia személygépkocsival térhet haza.

A verseny történetében eddig két baranyai család vihette haza a fődíjat: 2015-ben a pécsi Nagy család egy Škoda Fabia Combival, míg 2021-ben a kozármislenyi Beregi család egy Škoda Kamiq személygépkocsival gazdagodott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában