Baleseti összegző

2023.03.14. 10:35

Két halálos baleset is történt Baranya útjain

Baranya vármegye közútjain március 6-a és 12-e között összesen 49 baleset történt, amelyek közül 41 anyagi kárral járt, nyolc esetben pedig személyi sérülés is bekövetkezett.

bama.hu

Képünk illusztráció

Fotó: TÓTH IMRE

Öt baleset könnyű, egy súlyos sérüléssel végződött, két baleset pedig halálos kimenetelű volt, egy gyalogos és egy járművezető is életét vesztette. Ittasság gyanúja nem merült fel a sérüléses balesetek során.

Egy tehergépkocsi március 7-én a reggeli órákban Pécsett, a Bánki Donát utcában elindulás közben eddig tisztázatlan okból és körülmények között elütött egy gyalogost, aki a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Romonya irányából közlekedett az a személygépkocsi, amely március 10-én a délutáni órákban vélhetően a megengedett sebességet túllépte, majd egy jobbra ívelő útkanyarulatban áttért a menetirány szerint baloldalra, ahol nekiütközött a vele szemben közlekedő autóbusznak. A baleset során a gépjármű vezetője a helyszínen életét vesztette.

Az elmúlt héten a sérüléses balesetek legfőbb okai a sebesség nem megfelelő megválasztása, a szabálytalan kanyarodás, az elsőbbségadás elmulasztása, a gyalogoshiba és a figyelmetlenség voltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában