Álügyvédként is ténykedett

2023.03.16. 10:43

Műpénisszel vizsgálta a pácienseket az álnőgyógyász

A Pécsi Járási Ügyészség kuruzslás és csalás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki hol nőgyógyásznak, hol ügyvédnek adta ki magát.

Képünk illusztráció

Fotó: H_Ko

Úgy tudjuk, a férfi egy pécsi kozmetikai szalonba járt kezelésre, ahol baráti kapcsolat alakult ki az egyik ott dolgozó nővel. A férfi tudomására jutott, hogy a nőnek nőgyógyászati problémái vannak. A férfi ekkor közölte, hogy ő nőgyógyász és megvizsgálná.
A nőt többször megvizsgálta, hol a kozmetikai szalonban, hol a saját lakására hívta fel, ahol a vizsgálat a férfi kanapéján történt. Információink szerint, a férfi egy műpénisszel vizsgálta a nőt és a fényt a vizsgálathoz a mobiltelefonja adta. Úgy tudjuk, a nőnek gyanúsak lett a vizsgálati műszerek, amire azt a választ kapta, hogy a műpéniszre kamera van felszerelve. 

A férfi a nőtől kapott információk alapján rákeresett az interneten, hogy a nőgyógyászati problémára milyen kezelés alkalmazható. Valószínű, hogy a kezelés sikeres volt, mivel a nő beajánlotta az álnőgyógyászt ismerősének, aki gyermeket akart szülni, ezért kérte volna a segítséget egy szakembertől.
A nő párjával többször elment az álnőgyógyászhoz, aki megvizsgálta őket. Úgy tudjuk, a férfitől többször vett mintát. A későbbiekben a  nőnek furcsa lett a vádlott orvosi tevékenysége, ezért feljelentést tett.

Mint a vádiratból kiderült, a férfi 2021 szeptemberében internetes társkeresőn ismerte meg az ügy másik sértettjét, egy férfit, akinek ugyanazon az álnéven mutatkozott be, de most ügyvédnek adta ki magát. 
A vádlott egy idő múlva azt eszelte ki, hogy megtéveszti a férfit. Álprofilon keresztül ügyvédként azt állította, hogy felesége autóbalesetet szenvedett, és elhunyt. A későbbiekben saját betegségeire, illetőleg családtagjai halálára hivatkozott. Egy idő után másik fiktív néven vette fel a kapcsolatot a férfival, akinek azt mondta, hogy az ügyvéd, akivel addig tartotta a kapcsolatot meghalt. Elmondta, hogy az elhunyt a vagyonát a férfira hagyta, de ehhez számos ügyintézés társul, ami pénzbe kerül, így közel 12 milliót csalt ki a férfitől.
A Pécsi Járási Ügyészség közölte, a férfi tette csalás és a kuruzslás bűntettének a megállapítására alkalmas, melynek büntetési tétele 2-8 év szabadságvesztés. 

 

Címkék#bűnügy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában