Biztonságban az autóban

2023.03.22. 11:24

Öveket bekötni, indul a rendőrség rajzpályázata

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: wavebreakmedia

„A hazai és nemzetközi balesetek tapasztalatai szerint a halálos kimenetelűek egy részénél elkerülhető lett volna a tragédia, ha az autóvezetők, illetve az elöl ülők bekapcsolták volna öveiket”, írta lapunk 1977. július elsején. Az ok az volt, hogy onnantól kezdve kötelező vált az öv használata a gépjárművekben.

Tizennyolc év telt el, és újabb szigorítás vezettek be, a hátsó ülésen ülőknek is kötelező lett az öv használata.

A rendőrség azóta minden alkalommal felhívja a figyelmet, hogy a biztonsági eszközök (pl. öv, gyermekülés) életeket menthet. Ellenőrzéseket tartanak az utakon, illetve az óvodások, iskolás gyerekek számára előadásokat, bemutatókat rendeznek a biztonságos közlekedéssel kapcsolatban.

Ehhez kapcsolódva, a Baranya Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottsága rajzpályázatot hirdetett óvodások, alsó és felső tagozatos általános iskolások részére: „Biztonságban az autóban” címmel. Mint a pályázatban írták, a rajzoknak a gyermekbiztonsági öv szabályos használatát, valamint az állatok szabályos szállítását kell bemutatni.

A pályaművek beküldési határideje április 21., a rajzokat a Baranya Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság címére (7623, Pécs, Athinay u. 7-9.) várják. Korosztályonként az első három pályaművet ajándékcsomaggal jutalmazzák. A rajzok hátoldalára kérik feltüntetni a pályázó gyermek nevét, korát, oktatási intézmény megnevezését és elérhetőségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában