Résen lesznek a rendőrök

2023.03.07. 13:36

Öveket bekötni, vagy jöhet a büntetés

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: Lang Róbert

A héten a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik a rendőrök Magyarország közútjain, így Baranyában is..

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata március 6-12. között Seatbelt elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozik.

A rendőrség a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzi Magyarország közútjain. Elsősorban a biztonsági öv, biztonsági gyermekülés használatára fókuszálnak az egyenruhások, míg a motorosok esetében a bukósisak helyes alkalmazását ellenőrzik.

– Kérjük, hogy elindulás előtt kapcsolják be a biztonsági övet, és hívják fel utastársaik figyelmét is arra, hogy rögzítsék magukat. A gyermekek a közúti közlekedés legvédtelenebb résztvevői, gyermekbiztonsági rendszerben való rögzítésük a járművezetők felelőssége – hívta fel a figyelmet a rendőrség, akik hozzátették, hogy a passzív biztonsági eszközök használatára vonatkozó szabályok megszegése szankciót von maga után, a bírság a gépjárművezetőt terheli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!