Figyelem!

2023.03.27. 15:12

Szigeti úti munkálatok: 30 ezer forintra is büntethetik a szabálytalan autósokat

Olvasónk kereste meg szerkesztőségünket, hogy a pécsi Szigeti úti lezárásoknál rendőri ellenőrzés is zajlik, a hibázó autósokat büntetik. Mint olvasónk közölte, volt akit 30 ezer forintra büntettek.

Zs. J.

Fotó: L.L.

A Baranya Vármegyei rendőr-főkapitányság lapunk megkeresésére közölte, hogy a Szigeti út lezárása miatt elrendelt ideiglenes forgalmi rend alapján a lezárt területre kizárólag az autóbuszok, taxik, és a mentőszolgálat járművei hajthatnak be. A lezárt szakaszon az áthaladást váltakozó irányban, a kihelyezett forgalomirányító jelzőlámpa biztosítja. A rendőrség közlésében kiemelte, hogy a jelzőlámpa előtt – megismételve – kihelyezésre kerültek a „Mindkét irányból behajtani tilos”, valamint a terelő útvonalat előjelző táblák. Az áthaladásra jogosultakat sok esetben akadályozzák a területre behajtó szabálytalan járművezetők, akik feltartják a forgalmat.

Mint megtudtuk, a rendőrség részéről célzott ellenőrzés nincs, az érintett útszakaszon kizárólag a forgalom segítése céljából vannak jelen a rendőrök, akiknek a területre szabálytalanul behajtó járművezetőkkel szemben az elkövetett szabályszegés miatt intézkedési kötelezettségük van. A hatályos jogi szabályozás szerint közigazgatási bírságot szabnak ki, mivel figyelmeztetés lehetősége a jogszabály alapján kizárt. A kiszabandó bírság összege 30 ezer forint.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában