Türelem, türelem

2023.03.10. 12:12

Térképen mutatjuk a megborított forgalmi rendet a Szigeti úton

Ideiglenes forgalmi rend lép életbe március 20-tól a Szigeti úton és környékén, amely várhatóan augusztus végéig fenn fog állni.

Illusztráció

Fotó: Löffler Péter

Folytatni fogják a nyugati kerékpárút kiépítését. Ezzel párhuzamosan pedig zajlani fog a Szigeti út - Tüzér utca csomópontjának burkolatának megújulása, valamint forgalomirányító jelzőlámpa épül a Honvéd utcánál, és több buszmegállót is felújítanak. 

Folytatódik a nyugati kerékpárút építése a Szigeti úton. Ezzel párhuzamosan megújul a Szigeti út- Tüzér utca csomópontjának burkolata, forgalomirányító jelzőlámpa épül a Honvéd utcánál és több buszmegállót is felújítanak. A munkálatok miatt március 20-ától várhatóan augusztus végéig ideiglenes forgalmi rend lép életbe a környéken.

- írja közleményében az önkormányzat.

A kivitelezés ideje alatt az alábbi forgalmi rend lesz érvényben a fejlesztéssel érintett útszakaszon:

2023. március 20. – március 22. között

· Az ideiglenes forgalmi rend kialakításához szükséges táblázásokat és burkolati jelek felfestését végzi el a Vállalkozó.

· Megkezdődik az ideiglenes buszmegállók kiépítése.

· Megtörténik a gyalogos forgalomtól elzárt területek elkordonozása.

Forrás: Pécs MJV Önkormányzata

2023. március 23. – június 20. között

· Az Erkel Ferenc utca és a Huszár utca között lezárják a Szigeti utat (kivéve a helyi közlekedésű autóbuszok és taxik számára, amelyek váltakozó irányban, jelzőlámpás irányítás mellett közlekedhetnek).

· A Hungária út felől érkezőknek a Rókus utcánál el kell kanyarodni északi irányba, a tovább haladás csak a Váci Mihály utca felé a célforgalomnak és a töltőállomást használóknak lehetséges.

· A Szigeti úton a töltőállomás bejárata után kizárólag buszok és taxik közlekedhetnek.

· A Honvéd utca Váci Mihály utcától délre eső szakasza zsákutca lesz.

· A Huszár utca egyirányúvá válik a 31-es számtól észak felé.

· Az Erkel Ferenc utcában északi, a Lázár Vilmos utcában déli irányba egyirányú forgalmi rendet vezetnek be. A terelőútra "tehergépkocsival behajtani tilos” táblát helyeznek ki.

· A Szigeti úton a Rókus sétánynál található gyalogos átkelőhelyet ideiglenesen megszüntetik.

· A Hungária utcából balra, a Madách Imre utcára való kanyarodás engedélyezett lesz, amely miatt a kerülőútként használható Madách Imre utcában a parkolás tiltottá válik.

· A Megyeri tér és a 6-os számú főút csomópontban a keleti oldali gyalogos átkelőhelyet ideiglenesen megszüntetik a kereszteződés nagyobb forgalomáteresztő képessége érdekében.

· A helyi közlekedésű autóbuszok Egyetemváros elnevezésű autóbusz megállóhelyeit a 2, 2A, 55 és 102-es jelzésű járatok tekintetében ideiglenesen áthelyezik a Tüzér utcába.

· Az Uránváros irányú 26, 27, 27Y, 28, 28A és 28Y jelzésű járatok számára ideiglenes buszmegállót alakítanak ki a Szigeti úton a Kürt utca előtti szakaszon.

· Az útszakaszon Uránváros irányából az érintett (25, 26, 27, 27Y, 28, 28A, 28Y, 29 jelzésű) autóbuszok a 6-os számú főúton érik el az Egyetemváros ideiglenes megállót, így a Szántó Kovács János utcai és a Gyümölcs utcai megállóhelyeket ideiglenesen használaton kívülre helyezik.

2023. június 20. – augusztus 31. között

A forgalmi rend a következőkben változik a 2023. március 23. – június 20. időszakhoz képest:

A Belváros irányából érintett (26, 27, 27Y, 28, 28A, 28Y jelzésű) autóbuszok az Egyetemváros ideiglenes megállót követően a 6-os számú főúton haladnak tovább, így a Gyümölcs utcai és Szántó Kovács János utcai megállóhelyeket ideiglenesen használaton kívülre helyezik.

A fenti intézkedésekkel a Szigeti út lezárt szakasza nyugat felől a Kürt utca – Lázár Vilmos/Erkel Ferenc utca – Tüzér utca útvonalon, kelet felől a 6-os út – Madách Imre utca – Hungária utca – Szigeti út – Rókus utca útvonalon kerülhető el. Ellenkező irányban a Rókus utca – Szigeti út – Hungária utca – Madách Imre utca – Megyeri tér – 6-os út útvonalon.

A kivitelezés teljes időszakában a gyalogos közlekedés feltételei biztosítottak lesznek, a lezárt területre a rendőrség, a mentők, a tűzoltók ki- és bejutása, illetve a közműszolgáltatók, hulladékszállítók közlekedése egyformán engedélyezett lesz.

A lezárt területen kerékpárral közlekedni a jelzőlámpás irányítás rövid fázisidejére való tekintettel nem lehet. Kerékpárral kerülőút használata javasolt, vagy a Szigeti út északi oldalán a kerékpárról leszállva lehet majd közlekedni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!