Gyakoroltak

2023.03.21. 17:16

Tetőről menekítették a gyerekeket a tűzoltók

Lakosságfelkészítési napot tartott a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban március 21-én, mely során több mint négyszázötven gyermeket menekítettek ki az épületből.

Zs. J.

Fotó: Hüvösi Csaba

Lakosságfelkészítési napot tartott a katasztrófavédelem több mint 450 diáknak. A  gyerekek előbb az újraélesztést tanulták meg, majd szimulált katasztrófahelyzetekkel szembesülhettek: földrengés hirtelen az épületben érte őket. A lelátó – ahonnan az előadásokat hallgatták – összeomlott, a lépcsőket elzárta a törmelék. Az egyetlen járható út kötélpályán keresztül volt elérhető. Az alagsor füsttel, porral telítődött: vakon kellett elhagyniuk a folyosót, amelynek a végén már csak egy kis kúszóalagút volt járható.

A harmadik gyakorlatot szerint hatalmas tűz keletkezett a Lauberben, az épületrész füsttel telítődött, többen eltűntek. A minősítő gyakorlat során a tűzoltók két embert kimentettek az öltözőkből, többeket pedig a tetőről kellett menteni, magasból mentő tűzoltóautó segítségével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában