A legtöbb halálos baleset a 6-os főúton történt

2023.03.21. 11:24

Utoljára 2010-ben haltak meg annyian a baranyai utakon az első három hónapban, mint idén

Tizenhárom évvel ezelőtt nyolcan haltak meg közlekedési balesetben, ez a szám fokozatosan csökkent 2014-ig, akkor egy ember halt meg közlekedési baleset miatt, majd újra emelkedni kezdett a halálos balesetek száma.

Zs. J.

Ha a rendőrségi statisztikákat 2010-ig végig nézzük, akkor azt láthatjuk, hogy egyetlen egy olyan hónap volt az elmúlt tizenhárom év alatt, 2021 márciusa, mikor nem történ halálos baleset Baranyában.

Idén az első halálos baleset január 12-én történt Nagyhajmáson, ahol egy autó egy oszlopnak ütközött, majd fejtetőre állt. A balesetben a sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. 

Január 23-án három halálos áldozatot követelő baleset történt a 6-os főúton, Szentlőrincnél. Egy személygépkocsi áttért a szemközti sávba, és összeütközött egy szemből érkező autóval, majd a járművekről leszakadó alkatrészek egy tehergépkocsinak is nekiütköztek. A baleset során mindkét autó sofőrje, valamint az egyik autó utasa a helyszínen életét vesztette. 

Február 5-én újra halálos baleset történt Szentlőrincen 6-os főúton. Mint a rendőrség akkor közölte, egy Bükkösd irányából Szentlőrinc felé közlekedő személygépkocsi nem tett eleget elsőbbségadási kötelezettségének, és nekiütközött a tőle jobbról, a 6-os számú főúton közlekedő tehergépkocsinak. Az ütközés után mindkét jármű nekicsapódott egy villanyrendőrnek, majd azt kidöntve egy ingatlan kerítésének. A helyszínen a személyautó sofőrje életét vesztette.

Márciusban tovább romlott a közúti statisztika

Március hetedikén a pécsi Bánki Donát utcán egy kukásautó elütött egy gyalogost, aki a helyszínen életét vesztette.

Március 10-én Romonyánál, majd március 16-án újra a 6-os úton történt halálos baleset. A vasasi elágazásnál két személyautó, egy kisteherautó és egy tehergépkocsi ütközött össze. A baleset feltételezhetően úgy történhetett, hogy az egyik személyautó balra akart fordulni, amikor egy vele azonos irányba – feltehetően nagy sebességgel – közlekedő autós hátulról nekiütközött. Ezt követően mindkét személyautó egy-egy teherautónak ütközött. 

A járművekben összesen nyolcan utaztak, ketten az autójukba szorultak, őket feszítővágó segítségével szabadították ki a roncsok közül a tűzoltók. A baleset áldozatát, egy fiatal nőt, a tűzoltók azután tudták kiemelni, hogy személyautóját és a kisteherautót csörlő segítségével szétválasztották egymástól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában