Balesetveszélyes

2023.04.27. 09:05

A mobiltelefon használatát is ellenőrzik vezetés közben

A héten a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszer és bukósisak) használatát ellenőrzik a rendőrök.

bama.hu (forrás: Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

Fotó: Africa Studio

Biztonsági öv használata nélkül már kis sebességű ütközés esetén is előfordulhat súlyos sérülés, ezért a Magyar Rendőrség CSAT(T)LAKOZZ! elnevezéssel országos kampányt indított, amelyben felhívja a figyelmet a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára, azok megkérdőjelezhetetlen fontosságára - közölte a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A biztonsági öv viselési arány növelésére a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság is nagy hangsúlyt fektet. Ennek keretében kiemelt figyelmet fordítanak a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatának ellenőrzésére, hiszen ezek védhetik meg elsődlegesen az utasokat egy baleset bekövetkezése esetén. Az emberek mellett az állatok biztonságos szállítása is fontos, rögzítésük több féle módon megoldható. A motorkerékpárral és segédmotoros kerékpárral közlekedőknél pedig a bukósisak menthet életet!

A passzív biztonsági eszközök ellenőrzése mellett a figyelem elterelésére alkalmas mobil eszközök használatát is ellenőrzik, konkrétan azt, hogy a járművezetők használnak-e kézben tartott mobiltelefont. Telefonálás vagy netezés során a sofőrök kevésbé tudnak környezetükre figyelni, ez pedig balesetveszélyes lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában