Lesben állt a rendőrök

2023.04.10. 17:09

A piros lámpa sem zavarta a szabálytalankodó sofőrt a vásárcsarnoknál

A húsvéti ünnepre kimozdultak a családok az otthonaikból, hogy meglátogassák szeretteiket.

Zs. J.

Fotó: Lang Róbert

Volt, aki a tömegközlekedést (vonatot, buszt) választotta, de sokan autóval indultak útnak. Mivel az idei évben sok halálos, illetve súlyos baleset történt Baranyában, a legtöbb esetben gyorshajtás miatt, a rendőrök az ünnepek alatt több helyen ellenőriztek. 

Az egyik ilyen ellenőrzésnek a szemtanúi voltunk. 

Vasárnap kora délután a pécsi belvárosi bevásárlóközpontnál egy szabálytalan autóst büntettek meg a rendőrök. Épphogy a büntető cédulát kiállították és a kocsijukkal elindultak a rendőrök, pár méterrel arrébb újra felkapcsolták a villogót. Valószínűleg az egyik autós nem állt meg a piros jelzésre, hanem tovább haladt. A szabálytalan sofőr mikor észrevette a villogó rendőrkocsit, rögtön megállt.

A rendőrök mint kiderült, nemcsak Pécs városának forgalmasabb utcáit járták, hanem a vármegye számos helyszínén mértek, illetve állítottak meg autósokat ellenőrzés céljából. Úgy tudjuk, vasárnap és hétfőn a vármegyénkben nem volt olyan járás, ahol ne lettek volna az útszélén traffipaxos rendőrök. Az egyik helyen a rendőrök mérték a sebességet, és a szabálytalanul közlekedőket pár száz méterrel arrébb társaik megállították.

 

Sajnos a hosszú hétvégén a rendőrségi szigorú ellenőrzés sem tudta gátját venni, hogy súlyos balesetek történjenek a vármegye útjain. Orfűn egy budapesti fiatalember valószínű nem a megfelelő sebességet választotta, és a kocsija lecsúszott az útról. A sofőrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Szentlőrincnél szombaton két személyautó ütközött. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!