Nyereményjátékot hirdetett

2023.05.24. 17:00

A diákoknak is üzent TikTokon a kozármislenyi iskola rendszerét feltörő hacker

Feltörték a kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (KRÉTA) rendszerét.

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: Golden Dayz

A hacker TikTokon küldött üzenetet: „Sziasztok, a Kréta ismét fel lett törve. Egy kis nyereményjáték a diákoknak: aki lescreeneli ezt az üzenetet és #kretabreach23k hashteggel kirakja Tiktokra, az kap ötöst, dicséretet. U.i. Krétás fejlesztőknek: Minden tanuló/tanár kréta belépési, személyes adata a kezemben van.”

– Információs rendszer, vagy adat megsértése miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen. Az ügyről a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást nem kívánunk adni

 – közölte a megkeresésünkre a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Tavaly is érte a rendszert támadás, akkor egy közleményt is kiadott a KRÉTA Tudásbázis cég, hogy amennyiben adathalász támadás érte a számítógépet és a gépről nem távolították el a kártékony programot, addig ne használják azt a gépet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában