Gyorshajtás, elsőbbségadás elmulasztása

2023.05.31. 12:00

Baleseti összesítő Baranyából: súlyos sérültek is vannak (galéria)

Baranya vármegye közútjain 2023. május 22-e és 28-a között összesen 43 baleset történt, amelyek közül nyolc baleset személyi sérüléssel járt. Öt balesetben könnyen, három baleset során pedig súlyosan sérültek, összesen tízen – adta hírül a police.hu.

bama.hu (forrás: police.hu)

Az elmúlt héten a sérüléses balesetek legfőbb okai a gyorshajtás és az elsőbbségadás elmulasztása voltak. Az okozó hat esetben személygépkocsi-vezető, míg egy-egy esetben motorkerékpáros és kerékpáros volt.

A balesetek megelőzése érdekében 2023. május 23-25. között zajlott a  ORFK-OBB Zebra terv elnevezésű baleset-megelőzési akciója, amelyben a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság is részt vett. A rendőrök elsősorban a gyalogosok biztonságos közlekedésére fókuszáltak, és az ellenőrzés során a közlekedésbiztonsági szempontból kiemelt kockázatú gyalogos átkelőhelyek környékén a testkamerát és drónt is bevetették. Megyénkben az ellenőrzés alatt összesen 160 rendőri intézkedés történt, a gépjárművezetők által elkövetett jogsértések száma a tavalyi évhez képest 72-ről 123-ra emelkedett, a gyalogosok által elkövetett jogsértések száma pedig 78-ról 37-re csökkent.

Az intézkedések minden esetben arányban álltak az elkövetett jogsértés súlyával, azonban nem a büntetés kiszabása volt a cél, hanem a cselekmény lehetséges tragikus következményeinek tudatosítása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában