Törvényszéki előzetes

2023.05.09. 09:08

Bíróságon tárgyalják a volt pécsi klinikai igazgató, az orvos és a boncmester ügyét

Több bírósági ügyet tárgyalnak a héten a baranyai bírásokon, amelyekből két ügyet emelünk ki.

Zs. J.

Fotó: Lang Róbert

Csütörtökön áll a Pécsi Járásbíróság elé az férfi, aki a volt élettársa párjának lakásába, majd a nő lakásába is Molotov-koktélt dobott be. A vád szerint a férfi korábban párkapcsolatban állt a nővel, akitől nem tudta elfogadni a szakítást. 

Tavaly július 18-án a férfi az esti órákban alkoholt fogyasztott, majd másnap üzeneteket írt volt párjának. Az üzenetekben szidalmazta és fenyegette a lányt és annak barátját, majd találkozót kért a nőtől, aki ennek nem tett eleget. Ekkor elhatározta, hogy felgyújtja volt párja és barátja lakását.

A garázsukba ment, ahol magához vett egy benzineskannát, abból egy boros- és egy hubertusos üvegbe benzint töltött. Ezt követően az üvegeket egy baranyai településen volt élettársa barátjának lépcsőházához vitte. Közben rájött, hogy az üveget a negyedik emeletig nem tudja feldobni, így a nála lévő öngyújtóval meggyújtotta az üveg szájába tömött rongyot, és a járdáról bedobta a bejárati ajtó üvegét, és azon keresztül a meggyújtott borosüveget bedobta a lépcsőházba. 

A férfi ezt követően volt párja lakásához ment. Ismerte a társasház lépcsőházának kódját, a kaput kinyitotta és bement. Öngyújtóval meggyújtotta a másik üvegbe helyezett rongyot, majd az üveget a lépcsőházba dobta és a helyszínt elhagyta. Mindkét esetben az üvegben lévő benzin lángra kapott, azonban a lépcsőházban nem volt éghető anyag, ezért a tűz elaludt.

A másik ügyet a Pécsi Törvényszéken tárgyalják, ahol egy volt klinikaigazgató, egy orvos és egy boncmester állt a bíróság elé. A vád ellenük foglalkozás körében, üzletszerűen elkövetett emberi test tiltott felhasználása. A pécsi úgynevezett koponyacsont-ügy 2020-ban robbant ki. Az egyik pécsi klinikai épület alagsorában vödrökben csontokat találtak. 

Kiderült, hogy a vödrökben emberi csontok voltak, javarészt sziklacsontok, amelyet a vádirat szerint, egy kurzuson használtak volna fel. A pécsi volt fül-orr-gégészeti klinika igazgatóját azzal gyanúsítják, hogy ezen csontokat feketén szerezte be egy boncmestertől, aki havi rendszerességgel több darabot adott át neki, míg az orvos a meghirdetett kurzuson tartott volna gyakorlatot a sziklacsontokon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában