Bővül a gyanúsítottak köre

2023.05.25. 17:00

Cégvezető is van a gyanúsítottak között az ortopéd maffia ügyében

Újabb orvosokat és cégvezetőt tartóztattak le az ortopéd cipőmaffia ügyben.

Zs. J.

Fotó: Fotó: Bors

Május 23-án két szegedi orvos és egy kisebb cég ügyvezetőjénél tartottak házkutatást, lakásaikban, valamint a kft. telephelyén pedig lefoglaltak minden iratot, illetve eszközt, valamint készpénzt. A két orvost, valamint az ügyvezetőt gyanúsítottként hallgatták ki költségvetési csalás miatt, majd a két orvost bűnügyi őrizetbe vették, míg a kisebb cég vezetője szabadlábon védekezik. Rajtuk kívül gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben érintett harmadik orvost is a győri nyomozók, és jelenleg letartóztatásban van. Az illegális tevékenységet irányító és a három orvossal kapcsolatban álló nagyobb cég baranyai vezetőjét is meggyanúsították, a férfi jelenleg bűnügyi felügyelet alatt.

Az ügy fél évvel ezelőtt robbant: a gyógyászati segédeszközök gyártásával foglalkozó cégek képviselői ellenszolgáltatásért cserébe megszerezték olyan személyek adatait, akik idősekről, illetve fogyatékosokról gondoskodó otthonok lakói voltak. A cégekkel kapcsolatban álló ortopéd orvosok ezen személyek nevére állították ki a vényt, a termékeket legyártották, és a gyógyászati segédeszköz után járó támogatási összeget megigényelték. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!