Érthetetlen cselekedet

2023.05.12. 10:59

Egy tiszafa az áldozata a baltás tettesnek

A BIOKOM NKft. munkatársai vandál kezek nyomait találták a pécsi Szilárd Leó parkban - olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

bama.hu (forrás: biokom)

Forrás: Biokom

Érthetetlen, oktalan és minősíthetetlen az a cselekedet, amit egy ismeretlen személy, egy tiszafa (Taxus baccata) csoport ágaival tett. A nyomokból ítélve vélhetően kis balta, fejsze, vagy valami hasonló tárggyal hántoltak meg több törzset is. A teljesen lehántolt ágakon a tápanyagszállítás folyamata teljesen megszakad, az ágak várhatóan el fognak halni, a többi, részlegesen sérült ágakon is elszáradás fog bekövetkezni. A részlegesen sérült ágakat sebkezelővel próbálják menteni a a cég munkatársai - áll a közleményben.

Forrás: Biokom

A hántolással okozott kár: 2 000 000 Ft

A terület mikroklímája is sérül, hiszen csökken a párologtató felület. Az itt élő növénycsoport élőhelye szárazabbá és melegebbé válik.

A társaság feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Arra kérik a pécsieket, hogy aki hasonló cselekedetet lát, az jelezze a Biokom felé, vagy hívja a rendőrséget, vagy értesítse a közterület felügyeletet munkatársait.

Forrás: Biokom

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában