Lopás vétsége

2023.05.25. 09:01

Gyógyszerrel és elhagyott pénztárcával távozott - lebukott (videó)

A Szigetvári Járási Ügyészség lopás vétségével vádolja azt a nőt, aki egy szigetvári gyógyszertárból elvitt egy ottfelejtett pénztárcát.

bama.hu (forrás: pécsi járási ügyészség)

Forrás: Pécsi Járási Ügyészség

A vádirat szerint a sértett 2022. november 30-án egy szigetvári gyógyszertárban vásárolt.

A vásárlás befejezése után pénztárcáját a kiszolgáló ablak előtti pulton felejtette. A vádlott a sértett távozása után lépett az ablakhoz, ahol észrevette a pulton felejtett pénztárcát. Vásárolt, majd a sértett pénztárcáját is magához vette és azzal együtt távozott
a gyógyszertárból.

A pénztárcában 27.200 forint készpénz, személyes okmányok és bankkártya voltak. A vádlott a tárcából kivette a készpénzt, a tárcát pedig egyik hozzátartozója –aki nem tudott arról, hogy a tárca lopott- egy közeli üzletben talált tárgyként leadta.

A vádlott cselekménye lopás vétségének minősül. A nő büntetlen előéletére, beismerő vallomására és arra figyelemmel, hogy a lopással okozott kár megtérült, az ügyészség a vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalával próbára bocsátást indítványozott.

A gyógyszertár biztonsági kamerájának felvételén a cselekmény látható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!