Sokáig keresték

2023.06.01. 09:00

Baranyai horror: piálásból késelés lett, aknából a padlásra kerültek a csontok (Videó)

A Baranya Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat egy baranyai férfi ellen, aki 2017-ben megölte szomszédját, akit ezután öt évig eltűntként tartottak nyilván.

A vádlott ugyanazon kis baranyai faluban lakott a sértettel, akivel gyakran összejártak, együtt italoztak. 2017. június közepén az egyik este a sértett ittas állapotban megjelent a vádlott lakásánál, ahol közösen folytatták az italozást. Ennek során közöttük szóváltás alakult ki, majd a vádlott egy konyhakéssel nyakon szúrta a sértettet, aki ennek következtében elhalálozott. 

A vádlott hajnalban a holttestet egy pokrócba tekerte, majd az udvaron található garázs alatti szerelőaknába dobta, amelyre hamut, meszet és különféle hulladékot halmozott fel. A sértett használati tárgyait, ruházatát és a kést a vádlott eldobta. A megölt férfit néhány nap múlva keresni kezdték, őt nem találták. 

A faluban ezt követően vele kapcsolatban az a szóbeszéd alakult ki, hogy külföldre távozott. Mivel a későbbiekben sem lehetett további információt megtudni vele kapcsolatban, ezért a rendőrség körözését rendelte el. 2021 januárjában a vádlott egy falubelijével a házát elcserélte, azonban közölte az új lakóval, hogy a garázsban elásta korábban elpusztult kutyáját, ezért annak maradványait elviszi magával az új házába. Ezzel egyidőben a vádlott ittas állapotban többször tett utalást a sértett megölésére falubeli ismerőseinek. 

A rendőrség 2022 decemberében tartott házkutatás során találta meg az elhunyt csontjait a vádlott új lakásának padlásán. Az elkövető cselekménye az emberölés bűntettének a megállapítására alkalmas. A vádlott letartóztatásban van.

Fotó: Dr. Kutas Tamás
Fotó: Dr. Kutas Tamás
Fotó: Dr. Kutas Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában