lángok ne csapjanak fel

2018.05.27. 09:23

Arról volt szó, hogy ne legyen nagy baj az aratásból

A tűzvédelem mindig kiemelten kezelte a mezőgazdaság, ezen belül az aratás tűzvédelmét. A jogszabályok és az elvárások ismerete és annak közvetítése, átadása az érintettek felé fontos feladat.

bama.hu

Balatonmagyaród, 2012. március 7. Tűzoltók várakoznak Balatonmagyaród közelében, a Kis-Balatonnál, ahol 120 hektár területen ég a nádas és az erdő. Az oltásban a zalai tűzoltók mellett somogyiak és önkéntesek is részt vesznek. MTI Fotó: Varga György

Ezen a héten tartották a Siklósi Katasztrófavédelmi Kirendeltség nyári betakarítási munkálatokhoz kapcsolódó felkészülést segítő rendezvényétt.

A nyári betakarítási munkák amellett, hogy nagy fizikai igénybevételt jelentenek a mezőgazdaságban dolgozóknak, igen tűzveszélyesek is. Erre megfelelően fel kell készülni! Különösen fontos a betakarítási munkálatokban részt vevő erőgépek tűzvédelme, az aratásra, illetve a tarló és növényi hulladékok égetésére vonatkozó szabályok ismerete, betartása.

Tovább csökkenthető a kockázat a lakosság megfelelő felkészítésével, érzékenyítésével, segítő együttműködésének elérésével. Ennek hatékonyabbá tétele érdekében kezdeményeztünk, és hívtuk közös megbeszélésre az érintetteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában