Vádemelés

2018.01.17. 08:56

Azt állították, hogy az álló autóban piázgatott

Nem túl hihető magyarázat szerint nem vezetett ittasan, csak a kocsiban kezdte a tütükézést egy férfi. Hamisan tanúskodtak barátjuk érdekében – az ügyészség vádat emelt.

bama.hu (forrás: Ügyészség)

Forrás: shutterstock

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség hamis tanúzás bűntette miatt emelt vádat két férfi ellen, akik hamisan tanúskodtak egy barátjuk ellen indult büntetőügyben.

2015. januárjában a két férfi közös ismerőse ittasan vezette gépjárműjét, melynek során Pécsett a rendőrök egy parkolóban igazoltatták.

Az ittasan vezető férfi a büntetőeljárás során úgy védekezett, hogy ő az autót ittasan nem vezette, hanem a rendőri igazoltatást megelőzően 10 perccel érkezett a parkolóba, majd a leállított gépkocsiban fogyasztott alkoholt.

Az eljárás során a férfi kérte tanúként kihallgatni két barátját is. Ezen két személy az eljárás során tanúként úgy nyilatkozott, hogy a barátjuk a parkolóba érkezés után – miután a gépkocsit leállította – fogyasztott alkoholt.

A büntetőügyben azonban megállapításra került, hogy a férfi ittas állapotban vezette a gépkocsit és az eljárás során a tanúként meghallgatott két barátja valótlan vallomást tett.

Mindezekre tekintettel a két férfi a büntetőügyben az ügy lényeges körülményére valótlan vallomást tett, ezért cselekményük a büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntettének a megállapításra alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!