Pécsi Törvényszék

2018.01.19. 09:50

Börtönt kaphat egy nő kifosztás miatt

Kifosztás bűntette miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítéltek egy nőt. A szabadságvesztést elrendelése esetén börtönben kell végrehajtani.

bama.hu

A vádlott nő különböző újságokban hirdetéseket adott fel, melyek szerint hagyatékot, régi porcelánokat, bútorokat, régi képeket, újszerű bútorokat is vásárol.

A hirdetésekben, hívható telefonszámként a neki lakást adó férfi nevén lévő mobil- és vezetékes telefonszámokat adta meg. A felvásárlásokat maga intézte, majd azokat a pécsi vásárban tovább értékesítette, a vételárat minden esetben a vádlott fizette ki az eladóknak, de a szállításban – a vádlott és családja tulajdonában lévő mikrobusz vezetésével – segítséget nyújtott a neki lakást adó férfi.

Az idős sértettnek 2016 novemberében anyagi gondjai voltak ezért elhatározta, hogy néhány ingóságát értékesíti. 2016. november 25-én, ingyenes újságban talált egy apróhirdetést, amelyben az ott található telefonszámot hívta fel, melyet a vádlott egy ismerőse nevén hirdetett azzal, hogy régiségeket vásárol fel.

A sértett ekkor a vádlottal beszélt telefonon, majd a vádlott, a férfi általa vezetett mikrobusszal, rövid időn belül a sértett pécsi lakásához ment. A sértett már várta őket. A vádlott és a férfi bementek a lakásba. A vádlott erélyes fellépést tanúsított, amikor látta, hogy időskorú személlyel áll szemben, ráparancsolt a férfire, hogy kezdjen el pakolni, aki az utasítását teljesítette.

A sértett szándéka csupán az volt, hogy egy darab Zsolnay étkészletet értékesít a vádlottnak és úgy gondolta, hogy azért 40-50.000 forintot fog kapni.

A vádlott körülnézett a sértett lakásában, és amikor a sértett kérlelte őt, hogy mondjon már egy összeget, amiért megvenné az étkészletet, vagy más ingóságot, mindig azt mondta, hogy ne aggódjon, nem fog fizetés nélkül távozni. [$articlePoll][$frame]

A vádlott több alkalommal felemelte a hangját, és amikor körbejárta a lakás helyiségeit, néhányszor ellökte a szorosan mögötte álló sértettet magától azzal, hogy majd a végén megegyeznek, maradjon nyugton.

Ez idő alatt a vádlottal lévő személy több, nagy értékű festményt, lexikonokat, porcelánokat, asztalterítőket és más ingóságokat- összesen 718.000 forint értékben – pakolt a gépjárműbe. Ezt követően a vádlott bement az egyik szobába a sértettel és 5.000 forintot vett ki a pénztárcájából azzal, hogy ennyit fizet a „megvásárolt„ tárgyakért. Miután a sértett kézhez kapta a pénzt, a vádlott abból még 1.000 forintot akart visszakérni benzinre.

A sértett közölte, hogy a kapott pénz kevés, a vádlott azonban felháborodott és azt mondta a sértettnek, hogy örüljön neki, mert a tárgyak még ennyit sem érnek. A sértett többször hangsúlyozta, hogy a tárgyak többet érnek, de a vádlottat ez nem érdekelte, a társával együtt eltávozott a helyszínről.

A nyomozás során tartott házkutatás alkalmával a vádlott és családja által lakott házban 650.300 forint értékű ingóságot megtaláltak az eltulajdonított tárgyak közül.

Az ítélet ellen, az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője felmentés érdekében jelentettek be fellebbezést, így a határozat még nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában