krimi

2019.02.22. 09:51

Embercsempészek menekültek a rendőrök elől Majs közelében

A Pécsi Törvényszék, mint másodfokú bíróság a február 19. napján kihirdetett ítéletével a – Mohácsi Járásbíróság 2018. április 24-én kihirdetett ítéletét felülbírálva – P.Z. elsőrendű és P D. másodrendű vádlottakat vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 2 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélte és 5 évre kiutasította Magyarország területéről.

bama.hu (forrás: Pécsi Törvényszék)

Forrás: mti

A vádlott szerb férfiak 2017. szeptember 24-e előtt Szerbiában megállapodtak abban, hogy idegen személyeknek nyújtanak segítséget úgy, hogy őket gépkocsival Magyarország területéről Ausztriába szállítják. A másodrendű vádlott az elsőrendű vádlottnak ezért 500 eurót ígért.

2017. szeptember 24-én az éjjeli órákban az elsőrendű vádlott, a másodrendű vádlott által rendelkezésére bocsátott személygépkocsival a magyar-horvát határhoz közeli Lippó térségében 7 fő, magát pakisztáni, illetve bangladesinek valló személyt vett fel a gépkocsiba és követni kezdte a másodrendű vádlott által vezetett osztrák rendszámú gépkocsit, aki a helyes haladási irányt mutatta neki.

A két gépkocsit Majs és Sátorhely közelében a rendőrség ellenőrzés alá kívánta vonni, azonban a vádlottak menekülni kezdtek, de végül a nyomozó hatóság a két település közötti útszakaszon elfogta őket.

Az ítélet jogerős.

(Képünk illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!