krimi

2019.03.18. 07:00

Ez nem élet: paraziták rágták a nőt, élettársa verte és elhanyagolta

Nem mindennapi eset tárgyalása folytatódik szerdán a Pécsi Járásbíróságon. A vádlott férfi ellen ugyan „csak” súlyos testi sértés miatt emeltek vádat, ám az ügy részletei hátborzongatóak.

HLB

A vádirat szerint a férfi egy nála 24 évvel idősebb nővel létesített élettársi kapcsolatot, mindketten az asszony öregségi nyugdíjából éltek – méghozzá nem is rosszul, hiszen elég gyakran néztek a pohár fenekére. Az italozó életmód megtette hatását, a nő egészségi állapota megromlott, agyvérzést kapott, tönkrement a mája, ráadásul szív- és érrendszeri betegségekben is szenvedett. Az idő múlásával szellemileg és fizikailag is leépült, már nem tudott magáról gondoskodni, azonban a vádlott elhanyagolta orvosi kezelését, gyógyszereit nem váltotta ki, nem ápolta megfelelően.

A veszekedések mindennaposak lettek, a férfi ezért többször is bántalmazta, ütlegelte. Emellett jó néhány alkalommal magára hagyta a beteget otthonában, aki viszont állandó gondozásra szorult (volna). Ám a férfi nem fizette az ápolási díjat, ezért a nőt nem vették fel állandó kórházi kezelésre.

A vádlott mindezeken túl nem takarította a lakást, egyre halmozódott a szemét, csótányok jelentek meg, az ápolásra szoruló nőt még inkább elhanyagolta, enni és inni is alig adott neki, így élettársa gyakorlatilag megbénult.

Ekkor a „szerelmes” élettárs két gumigyűrűt rakott a nő nyakára, aki ettől nyelni és lélegezni ugyan tudott, de elhalt a vérkeringése, a mélyen a bőrébe vágó gumik miatt elhaltak a szövetek, nyílt sebe keletkezett, ami elfertőződött, így élősködők telepedtek meg benne. A férfi mindezek ellenére nem hívott orvost és a gumikat sem vette le a beteg nyakáról. Csupán akkor hívott doktort a „jóember”, amikor az asszony tüdőgyulladást kapott, mivel már nem lehetett vele kommunikálni. A nő nem sokkal később kórházi kezelést kapott, de pár hónap múlva meghalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!