tragédia

2019.02.20. 10:30

Gyertyák, mécsesek égnek a veszélyes pécsi gyalogátkelőnél

Az említett kereszteződéssel kapcsolatban az önkormányzat folyamatosan gyűjti a tapasztalatokat.

Zs. J.

Gyertyákat, mécseseket, koszorút helyeztek el Pécsett, a Lánc utca és a Koller utca kereszteződésében azon a zebrán, ahol a napokban egy kisbusz elütött egy 67 éves nőt, aki koponya-, végtag- és belső sérüléseket szenvedett. A sérült a kórházba szállítás után meghalt. Nem először történik ilyen szörnyű baleset ezen a veszélyes átkelőn.

Megkerestük a városházát, tervezik-e, hogy biztonságosabbá teszik ezt a átkelőt. Mint írták, a pécsi önkormányzat és a városüzemeltetési társaság közlekedési szakemberek bevonásával dönt minden egyes olyan intézkedéssel kapcsolatban, amely a közlekedés biztonságát szolgálja. Az említett kereszteződéssel kapcsolatban az önkormányzat folyamatosan gyűjti a tapasztalatokat, s amennyiben a forgalom a jövőben azt indokolja, döntés születik a biztonságot erősítő beavatkozások elrendeléséről. Hogy ez új lámpaoszlopok felállításában, forgalomirányító lámpa megépítésében vagy okos zebra telepítésében, illetve ezek kombinálásával valósulnak meg, az további vizsgálatok alapján határozható meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!