Bíróság

2018.04.21. 13:07

Hét év után születhet ítélet a Pécsi Női Kosárlabda Kft. ügyében

Lassan végre fény derülhet, pontosan mi is történt a Pécsi Női Kosárlabda Kft. körül, jövő hét hétfőn ítélet születhet a kosárlabdacsapatot működtető cég volt vezetője, R. G. V. és négy társa elleni büntetőperben a Pécsi Törvényszéken.

Zsigmond József

Hét évvel ezelőtt kezdődött az ügy, mikor a pécsi önkormányzat belső ellenőrzést kért a klubnál. A vizsgálat dokumentumait az ügyészségre továbbították, amely aztán lépett is, és számviteli rend megsértésének vétsége és gazdasági adatszolgáltatás elmulasztásának vétsége miatt indított nyomozást.

Az első tárgyalásra 2015-ben került sor, a vád szerint a Pécsi Női Kosárlabda Kft. összesen több, mint négyszáz millió forintot utalt át a másodrendű vádlott cége részére, aki erről marketing tevékenység címen állított ki számlákat.

A valótlan tartalmú számlákkal összesen több, mint nyolcvanmillió forint áfa adóhiányt okoztak a vádlottak a költségvetésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában