tűz

2018.06.21. 19:28

Így füstölt egy autó a pécsi belvárosban

Egy olvasónk készítette a csütörtök kora esti videót, amelyen egy autóból dől a füst.

bama.hu

Füstölni kezdett egy személygépkocsi a Nagy Lajos király útján csütörtökön este fél hétkor. Mint Fábián Lillától, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk, a tűzoltók a helyszínre érkeztek.

Még a tűzoltók érkezése előtti pillanatokról küldött egy olvasónk egy videót, épp akkor haladt el az eset mellett.

Mint később a katasztrófavédelem közölte, csütörtök este éjjeles szolgálatba indult Otártics Roland tűzoltó törzszászlós a Tevékenység-irányítási Központba, amikor a Nagy Lajos Király útján haladva nagy füstre lett figyelmes a 6-os úton. Közelebb érve észlelte, hogy egy gépkocsi motortere ég, és haladéktalanul a tettek mezejére lépett.

Az autó mellé érve meggyőződött arról, hogy a gépjárműben nem tartózkodik senki, majd egy tehergépjárművet megállított és a sofőrtől elkérte a tűzoltó készüléket, amivel megkezdte az autó oltását.

Ezzel egyidőben felhívta két járókelő figyelmét, hogy tárcsázzák a 112-es segélyhívót és adjanak le segélyhívást az eseményről. A lángok továbbterjedését megállította, szerencsére időközben megérkeztek a pécsi hivatásos tűzoltók is, akik befejezték az oltást. Személyi sérülés nem történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!