Szavazzon!

2018.01.17. 07:00

Íme a tavalyi év legfurcsább krimihírei (2. rész)

A tavalyi év furcsa, meghökkentő bűnügyi híreit gyűjtöttük össze két részben. Itt a 2017-es év második felének tíz legjobb krimihíre.

dg

[eweb-voting id="1227565"]

1. Damillal lógatta be az üveget

Trükközött a vonalkódokkal, majd damillal lógatta be az üvegeket egy ember Pécsen. Nem rossz próbálkozás, bár mint az ábra mutatja, még van mit tökéletesíteni rajta.

2. Fejszével verte szét a kerekesszéket egy idős férfi

Nem mindennapi bepöccenése lehetett annak az úrnak, aki tavaly bement egy mohácsi családi ház udvarára, ahol egy fejszével megrongálta a ház bejárati ajtaját, majd bement a fészerbe és szétverte az ott tárolt elektromos kerekesszéket.

3. Belebújt az ördög?

Letörte egy teherautó visszapillantó tükrét egy stoppoló férfi Nagyharsányban a nyári fesztiválideje alatt. Amikor a sofőr nemet mondott a stoppos mérgében cselekedett az idézett módon. A rendőrök 40 perc alatt beazonosították és villányi lakásán elfogták a rongálással gyanúsítható férfit, majd előállították és kihallgatták gyanúsítottként. A jómadár azzal védekezett, hogy a tükröt véletlenül törte le a helyéről.

4. Saját apja nyomta fel a fiút, mert drog volt a kabátzsebben

„Na, majd a rendőrök jól megnevelnek, ha már én nem tudlak.” Nem tudjuk, hogy ez volt-e a hátterében annak az ügynek, amikor egy apa hívta ki a zsarukat, mert a kabátzsebben volt a cucc.

5. Pécsről indult bringával, blogot írt, nyaralókat rámolt ki a Balatonon

Ez sem egy átlagos bűnügy volt: a betöréssorozat elkövetőjének átlagon felüli az intelligenciaszintje, és öngyilkos is akart lenni. 56 betörést ismert el.

6. Mestertervtől kicsit messze volt: egy konzol egy bögre áráért?

Egy pécsi áruház biztonsági őre tett bejelentést a rendőrségre november 20-án este arról, hogy egy férfit tartanak vissza, aki csalni próbált úgy, hogy egy játékkonzolra egy bögre árcímkéjét ragasztotta rá. Az 51 éves pécsi férfi a pénztárnál bukott le, amikor a pénztáros észrevette, hogy a több mint százezer forintos játékkonzolt a pénztárgép csak pár ezer forintra blokkolta.

7. Rendőri személyismeret a csúcson: „Te ez nem a Sanyi sapkája?”

Egy helyi nő kért segítséget a rendőröktől kedden azért, mert előző éjjel a házának teraszáról valaki bort, üdítőitalt és étolajat lopott el. A sértett a rendőröknek elmondta, hogy reggel a házának udvarán talált egy kötött sapkát, amelyet a tolvaj felejthetett ott. A ruhadarab segítségével a rendőrök személyismeretüknek köszönhetően fél órán belül beazonosították a lopással gyanúsítható helyi testvérpárt, akiket előállítottak és kihallgatták őket gyanúsítottként.

8. Egy bogár volt a motorháztetőn, vascsővel lecsapta.

Egy férfit a rendőrök kihallgattak gyanúsítottként, ahol elmondta, hogy arra lett figyelmes, hogy egy kocsi a telkére parkolt. Lement és elkezdett kiabálni, hogy előkerítse az autó sofőrjét, azonban mivel senki nem jött oda, fogott egy vascsövet, majd ráütött a kocsira. Erre a szomszédos házból kijött az autó tulajdonosa, és megkérdezte mi történt. A férfi erre viccesen azt válaszolta, hogy egy bogár volt a motorháztetőn, de már lecsapta.

9. Terrortámadásról tettek bejelentést Pécsett

Egy férfi egy telefonos bejelentése során trágár szavakat használt, majd közölte, hogy 2-3 héten belül terrortámadás lesz Magyarországon. A rendőrök rövid időn belül beazonosították, majd 12 elfogták a 30 éves helyi férfit és kihallgatták gyanúsítottként. Jó vicc volt? Majd kiderül...

10. Ingyen akart tankolni, de Bambi lebuktatta

A vádlott gépkocsijának rendszámtábláján szereplő számjegyeket ragasztotta át szigetelőszalaggal, majd az így meghamisított forgalmi rendszámú autóval tankolt egy pécsi benzinkúton. A vádlott a töltőállomásról fizetés nélkül távozott, azonban a biztonsági kamera rögzítette az eseményt. A nyomozó hatóság ismeretlen tettes ellen kezdte meg az eljárást, azonban részben a gépkocsi rendszáma, részben pedig az elkövető lábán lévő jellegzetes állatfigurát – Bambit – ábrázoló tetoválás alapján sikerült azonosítani a vádlottat, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában