krimi

2019.05.20. 14:00

Kerekesszékes fiatal volt a mohácsi rablóbanda vezére

A mohácsi járásbíróságon hétfőn tartanak előkészítő ülést annak a három fiatal férfinek az ügyében, akiket csoportosan elkövetett rablással vádolnak. Pécsen pénteken egy pórul járt trafikrabló áll a vádlottak padjára.

HLB

A mohácsi büntetőügy vádirata szerint a három férfi tavaly november 12-én egy mohácsi ház tulajdonosától az ablakon keresztül kértek pénzt, ám természetesen nem kaptak. Az elsőrendű vádlott ekkor berúgta a kaput, a házigazdát az ágyra lökte, miközben a másodrendű vádlott a tolókocsival közlekedő harmadrendű vádlottat betolt a lakásba.

A gyanúsítottak pénzt követeltek a sértettől, kutakodni kezdtek, de nem találtak értéktárgyakat. Ekkor a kerekesszékes vádlott utasítására a másik kettő rabló fabrikettet, dohányt, dezodort és cigarettát zsákmányolt – 6578 forint értékben… Ráadásul a rongálással további 8500 forint kárt okoztak a tulajdonosnak.

Nem járt jobban az a pécsi trafikrabló sem, akit az eladó lélekjelenléte futamított meg. A vádlott tavaly december 13-án éjszaka maszkkal az arcán, kapucniját a fejére húzva, kezében egy Flóbert pisztollyal és egy zacskóval tért be egy dohányboltba akarta kirabolna az üzlethelyiséget. Az eladó közölte, hogy már nincs pénz a kasszában, mert azt a főnöke már elvitte a közeli zárórára tekintettel.

A peches rabló elmenekült a boltból, de menet közben belefutott egy rendőrjárőrbe, akik elfogták. Az eladó közel félmillió forintot takarított meg főnökének, mivel még nem volt zárás, így a pénztárkasszában az aznapi forgalom, 460 140 forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!