beavatkozás

2019.03.25. 10:53

Kizárta a nagymamát egy kétéves kislány Pécsett

Nem mindennapi mentésben vettek részt a pécsi tűzoltók a hétvégén. Az ügyeletet szombaton azzal hívták fel, hogy egy kétéves unoka kizárta az erkélyre a nagymamáját.

Zs. J.

Úgy tudjuk, az édesapa hívta fel a tűzoltóságot, hogy kislánya egyedül maradt édesanyja lakásában a pécsi Esztergár Lajos utcában, ugyanis a nagymamát véletlenül a kicsi kizárta az erkélyre, miközben a tűzhelyen az ebéd főtt.

A tűzoltók tolólétrával jutottak fel a négyemeletes társasház második emeletére, ahol a nagymama tartózkodott. A lánglovagoknak sikerült kinyitniuk az erkély ajtaját, így a nagymama újra visszatérhetett a lakásába. Hasonló eset idén március közepén történt Nyíregyházán, ott egy 16 hónapos kisgyermek zárta ki a nagymamát a hetedik emeleti lakásukból.

Mint Sárkány Sándor, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője lapunknak elmondta, leggyakrabban idős emberekhez kell kivonulniuk, mivel nem adnak életjelet magukról. Ilyenkor a rendőrök, mentők kérnek segítséget tőlük, mivel a tűzoltóknak vannak olyan eszközeik, amivel gépjárművek, lakások ajtajait kitudják nyitni. Egy történet azért még nagyon az emlékezetében élt. Pár évvel ezelőtt egy férfi kért segítséget, ugyanis nem tudott bejutni saját lakásába, mert a kulcsot elhagyta.

Címkék#mentés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában