krimi

2018.02.12. 07:00

Megkötözték és tízmilliót raboltak egy pécsi vállalkozótól

Az év hetedik hetében sem tétlenkednek a bűnüldözők, nagyüzemben folynak a tárgyalások Baranya bíróságain. A következő napok során több lator ellen is elkezdődnek a büntetőperek, köztük az ellen a férfi ellen is, aki két társával betört egy vállalkozóhoz, akitől tízmillió forintot raboltak el, de szintén nem kerülheti el a felelősségre vonást a nagy port kavart túronyi gyilkosság gyanúsítottja sem, aki akár életfogytiglani büntetést is kaphat.

HLB

Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás miatt áll bíróság elé hétfőn Pécsen az a férfi, aki két társával döntött úgy, hogy kirabol egy vállalkozót, akiről köztudomású volt, hogy lakhelyén nagyobb összegű készpénzt és ékszereket tart.

A vádirat szerint a sértetthez egy tavaly nyári estén három maszkos férfi tört be, földre lökték, hasra fektették, kezeit műanyag gyorskötözővel összekötötték, majd időnként belerúgtak. Az egyik elkövető megfenyegette, hogy ha nem mondja meg, hol tartja az értékeket, akkor levágja a füleit. Ennek nyomatékosítására egy konyhakéssel metszéseket ejtett az áldozat fülein.

A kutatás során a rablók megtalálták a sértett táskáját, amelyben tízmillió forint értékben eurót és forintot találtak.

A vállalkozó szerencséjére szomszédja meghallotta és meglátta a betörőket, így értesítette a rendőrséget. A rablók elmenekültek, ám a vádlottat nem messze a tetthelytől elfogták a zsaruk, míg két társa ellen jelenleg is nyomoznak.

Hétfőn áll ismét bíróság elé a két évvel ezelőtti túronyi gyilkosság gyanúsítottja, ellene nyereségvágyból, bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emeltek vádat.

Folytatódik annak a férfinek a pere, aki gépkocsikat tört fel Pécsen, ám egy este a rendőrök figyelmesek lettek tevékenységére, és üldözni kezdték. A vádirat szerint a gyanúsított nem állt meg a zsaruk felszólítására, több piros lámpán is átszáguldott, majd két, forgalomkorlátozó díszkő között akart áthaladni, ám beszorult közéjük. Ezután futva menekült a rendőrautó elől, menet közben egy hotel teraszán lévő székeket hajított a kocsi felé, azokat az autó több méteren keresztül maga előtt tolta. Persze a bűnöző végül nem kerülhette el sorsát, a zsaruk elfogták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában