Komlói Rendőrkapitányság

2018.02.20. 16:40

Okostelefon vásárlás ürügyével csaltak ki pénzt

Baranyai és borsodi sértettet is megkárosítottak az újhartyáni csalók.

bama.hu

Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Komlói Rendőrkapitányság az ellen a 21 éves újhartyáni férfi és társa, egy 18 éves szintén újhartyáni nő ellen, akik okostelefon vásárlás ürügyével csaltak ki kisebb-nagyobb összegeket több sértettől 2017 nyarán. A rendőrségen 2017 augusztusában egy komlói nő tett feljelentést azért, mert a 15 éves fia egy okostelefont rendelt meg az interneten, és ezzel egyidőben 75 000 forintot utalt át az eladónak, azonban a telefon nem érkezett meg, az eladó pedig elérhetetlenné vált. A rendőrök több hónapi nyomozás után jutottak el a két újhartyáni személyhez, akiket ezután gyanúsítottként hallgattak ki.

A nyomozók azt is kiderítették, hogy a két gyanúsított a komlói sértetten kívül egy hajdúnánási nőt is megkárosított, akitől szintén egy mobiltelefon vételáraként 45 000 forintot csaltak ki, de a telefont nem küldték el a megrendelőnek.

A férfi és a nő ellen folytatott nyomozást a rendőrség a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában