krimi

2019.02.18. 07:00

Rálőttek három parkolóőrre Pécsen, ketten súlyosan megsérültek

Kedden tartanak előkészítő ülést a Pécsi Járásbíróságon annak a férfinek az ügyében, akit súlyos testi sértéssel vádolnak, miután rátámadt három parkolóőrre Pécsen, mivel el akarta bliccelni a fizetést.

HLB

A vádirat szerint tavaly márciusban a vádlott egy pécsi élelmiszerbor előtt parkolt le, de nem váltott jegyet. A boltból kilépve meglátta, hogy egy parkolóőr épp mikulácsomagot helyez el autóján. Elborult az agya, ordibálva káromkodni kezdett és azzal fenyegette későbbi áldozatát, hogy szétveri a fejét és elvágja a torkát. A nő ekkor telefonon segítségül hívta barátját, aki szintén őrként dolgozott.

A vádlott hirtelen lenyugodott, miközben a megérkező férfi őr mellett egy másik női őr is megjelent a helyszínen. Elmagyarázták neki, ha a vesz jegyet, akkor eltekintenek a büntetéstől. A férfi megvette a parkolójegyet, ám hirtelen ismét felkapta a vizet, szidni kezdte az őröket, majd fejen ütötte az egyik nőt.

A másik felsegítette a földről, ám közben a vádlott elővette kocsijából ötlövetű riasztófegyverét és rálőtt az őrökre, akiket többször is eltalált a 9 mm-es gumilövedékekkel.

A lövések miatt a férfi parkolóőr könnyebb sérüléseket szerzett, a két nő azonban súlyosan megsebesült, amikor egyikük jobb alkarját találta el egy lövedék, míg kollegináját kétszer hátba lőtte az elkövető.

Állatkínzót is felelősségre vonnak

Mohácson szintén kedden áll bíróság elé az az állatkínzó, aki tavaly áprilisban baltával verte szét két kutyájának fejét, majd bedobta őket egy közelben lévő aknába, ahol a házőrzők rövid időn belül elpusztultak.

Képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában