krimi

2018.12.10. 16:10

Sikkasztással vádolnak Pécsen egy jemeni orvost

Előkészítő ülést tart kedden a Pécsi Járásbíróság annak a jemeni állampolgárságú orvosnak az ügyében, akit nagy értékű sikkasztással vádolnak.

Zs. J.

Fotó: Löffler Péter

Az orvos ügyvezetője volt az általa alapított gazdasági társaságnak. A kft. 2009-től kezdődően az ország több pontján, összesen 21 helyszínen infrahang egészségügyi kezelési központot működtetett érszűkületes betegek ellátására. A kezelési helyeken a vádlott által bevezetett és ellenőrzött elszámolási-, bevétel- és költségnyilvántartási szisztémát alkalmazták.

Ennek lényege az volt, hogy a rendelőkben a páciensek kezeléséből származó bevételek csak egy részéről állítottak ki számlát, a fennmaradó további bevételeket nem vezették be a könyvelésükbe. A le nem könyvelt, készpénzben a páciensektől átvett összegeket a rendelőkből az alkalmazottak vagy a közreműködő orvosok eljuttatták a vádlottnak, így három év alatt mintegy 180 millió forintot tulajdonított el.

Az elkövető a nyomozás során beismerő vallomást tett, majd ezt követően egyezséget kötött a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában