krimi

2018.11.14. 15:58

Sodrófával vertek agyon egy idős asszonyt Pécsen

A Pécsi Törvényszék november 14-én ítéletet hozott egy brutális pécsi rablógyilkosság ügyében.

bama.hu

A bíróság által megállapított tényállás szerint a 71 éves, egyedül élő sértett nő az egyik vádlott élettársának szomszédja volt egy pécsi ikerházban. A lakókörnyezetében ismert volt, hogy magasabb összegű nyugdíjjal, készpénzzel, értékesebb porcelántárgyakkal és számos arany ékszerrel is rendelkezik.

Az I. és II. r. vádlottak 2010. november 5. napján az esti órákban elmentek a III. r. vádlott élettársának lakásába, hogy ott együtt szórakozzanak, „füves cigit” szívjanak. A II. r. vádlottnál a ruházatába rejtve volt egy sodrófa, amelyet a bejáratnál hagyott, mielőtt bement a lakásba. Mivel az alkohol és a „füves cigi” elfogyott, az I. és II. r. vádlottak úgy határoztak, hogy a szomszédban lakó idős sértettől fognak pénzt szerezni a szórakozás folytatásához. A II. r. vádlott magához vette a bejártnál hagyott sodrófát, majd 23 óra körül a két vádlott ismeretlen módon bejutott a sértett lakásába. A II. r. vádlott a nála lévő 70 cm hosszú, 3,5 cm átmérőjű sodrófával testszerte bántalmazta a sértettet, aki ettől az ágy előtt hasra esett. A II. r. vádlott mintegy 20 percen át, több testrészén ütlegelte tovább a sértettet. Ezt követően az I. és II. r. vádlottak a sértett lakásából készpénzt és különböző értéktárgyakat tulajdonítottak el. Az idős sértett a bántalmazás következtében életét vesztette, holttestét 5 nap múlva találták meg a nyomozó hatóság tagjai.

A bíróság az elsőrendű vádlottat bűnsegédként elkövetett emberölés bűntettében, a másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés bűntettében, a harmad- és negyedrendű vádlottakat társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, társtettesként elkövetett testi sértés bűntettében és társtettesként elkövetett lopás vétségében mondta ki bűnösnek.

Ezért a bíróság az I. r. vádlottat 16 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra, a II. r. vádlottat, mint erőszakos többszörös visszaesőt életfogytig tartó fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra, a III. r. vádlottat életfogytig tartó fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra, míg a IV. r. vádlottat, mint többszörös visszaesőt – halmazati büntetésül – 12 év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A II. r. és IV. r. vádlottak feltételes szabadságra nem bocsáthatók, a III. r. vádlott esetében a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját 30 évben állapította meg a törvényszék.

(Kiemelt képünk illusztráció)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában