túlkapás?

2019.02.12. 12:56

Több embert vertek a biztonságiak a komlói kolbásztöltő bulin – állítólag

Számos olvasónk kereste meg lapunkat azzal, hogy a hétvégi komlói kolbásztöltő fesztiválon balhé volt.

bama.hu

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Olvasóink állítása szerint a biztonsági őrök két embert is megvertek, több rendőrségi feljelentés is született. Az egyik megtámadott, Róbert Facebook-oldalán számolt be az esetről, és szemtanúkat keres. Azt írja, hogy a lépcsőről dobták le, majd ájulásig fojtogatták és közben egy másik négy ember az 57 éves apját verte.

Egy másik hozzászóló szerint a komlói kolbásztöltő fesztivál évekig ünnep volt a komlói emberek számára. Volt. Az idei már nem... Verekedés, anyázás, mindez most megtörtént. Az ő állítása szerint az egyik verekedő a következőt tette közzé a közösségi portálján: „... 8 ember vitte végig a fesztivált, és ti sz@rf@szú köcsögök voltatok legalább 1500an!! Édesapád (mármint a másik megvert férfi – a szerk.) meg egy karcolás nélkül megúszta, mert kb 2 pofont kapott abból is a gyengébb fajtát!”

Az ügyben a szervezők közleményt juttattak el a szerkesztőségünkhöz, melyet az alábbiakban közlünk:

A IX. Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivál szervezőiként a város önkormányzata és a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület is sajnálatát fejezi ki a hétvégi rendezvényen történt incidensek miatt.

„A fesztivál rendjéért és a résztvevők biztonságáért egy minden szükséges engedéllyel és jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező vállalkozás volt a felelős, akik már öt korábbi rendezvényünkön működtek közre problémamentesen. A hétvégén azonban feltételezhetően nem megfelelően jártak el egyes esetekben. A történtek részleteinek tisztázására a biztonsági cég belső vizsgálatot indított, ennek időtartamára az érintett munkavállalóit felfüggesztette. Az ügyben továbbá rendőrségi vizsgálat is folyik. Ennek keretében a hatóság lefoglalta a sportcsarnok előtti térfigyelő kamerák felvételeit, amelyek a csarnokon belül készített videókkal és fotókkal együtt remélhetőleg tisztázzák a történtekről keringő ellentmondásos információkat.

A szervezők és a biztosításért felelős cég vezetője egyaránt mélységesen sajnálja a történteket és elnézést kér minden érintettől. Az önkormányzat a további lépésekről és a biztonsági céggel való jövőbeni együttműködésről a belső vizsgálat és a rendőrségi nyomozás lezártát követően fog döntést hozni.”

Az ügyben megkerestük a rendőrséget is, s azt a tájékoztatást adták, hogy az esettel kapcsolatban súlyos testi sértés elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Komlói Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen, amelynek részleteiről a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb felvilágosítást nem kívánunk adni.

Címkék#Verekedés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!