riasztás

2018.11.07. 12:30

Tűzoltók lepték el a pécsi belvárost, az egész megyei állományt riadóztatták

A megye szinte összes tűzoltója útnak indult Pécsre, a legmagasabb, ötös fokozatú riasztáshoz, aztán kiderült, hogy tévesen jelzett tüzet a levéltár tűzvédelmi rendszere. A szirénázó tűzoltóautók érkeztek szerdán délelőtt fél tíz környékén a pécsi belvárosba. A hét járművel érkezett lánglovagok teljes felszerelésben a Király utcában és a Színház téren álltak meg.  

M. B. (Forrás: Pécsi Újság.hu)

Amint megérkeztek, sietve elkezdték lepakolni a szerkocsikról az eszközeiket – majd nem történt semmi, néhány perc után visszapakoltak az autókra. Elképzelhető, hogy csak gyakorlat volt, de az sem kizárt, hogy egy vakriasztáshoz érkeztek.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon érdeklődésünkre elmondták, a levéltár tűzvédelmi berendezése jelzett tüzet, mint utóbb kiderült, tévesen. A legmagasabb fokú, ötös riasztást rendelték el, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag a megye összes tűzoltóegysége elindult Pécsre, majd útközben visszafordultak.

Az esetet feltehetően vizsgálat fogja követni, hogy kiderítsék, minek volt betudható a téves, komoly költségeket és meglehetős riadalmat okozott riasztás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában