Gerényes

2018.01.23. 11:49

Bizalmat kapott a volt polgármester

Újra bizalmat szavaztak Kiss Árpádnak.

J.G.

Újraválasztották vasárnap az észak-baranyai Gerényes lemondott, majd a tisztségért egyedüli jelöltként induló polgármesterét, Kiss Árpádot. Erről a helyi választási iroda vezetője, a vásárosdombói közös önkormányzati hivatal jegyzője tájékoztatta az MTI-t. Rubecz Zoltánné közölte: az időközi önkormányzati voksolást azért kellett kiírni, mert a község független polgármestere, Kiss Árpád tavaly októberben lemondott.

A település lakói, mikor megtudták, hogy nem kíván újraindulni az időközi választáson, aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy támogatásukról biztosítsák: rövid időn belül 123-an írták alá az íveket. Rubecz Zoltánné tájékoztatása szerint a településvezetői tisztségre egyedül Kiss Árpád pályázott, aki a Lendülettel Magyarországért párt színeiben mérettette meg magát.

A 253 lelkes Gerényes választói névjegyzékében 183-an szerepelnek. Végül a 182 választásra jogosult helybéli közül 72-en szavaztak a régi-új polgármesterre, Kiss Árpádra. A vasárnapi szavazás során egy érvénytelen voksot regisztráltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!