Magyarhertelend–Magyarszék

2018.01.25. 16:00

Csökkentik az árvízi károkozás mértékét

Az érintett lakosokat tájékoztatják kedden délután 14 órától a Baranya-csatorna mentén tervezett záportároló építése kapcsán.

J.G.

A beruházás első lépésként egy vízrajzi mérőműtárgy készült el 2017 júniusában, most a tározó melletti vízfolyásmeder rendezése van folyamatban. A tározótér területének előkészítése befejeződött, így a tereprendezés tavasszal kezdődhet. A tározó a terveknek megfelelően az év végére készül el.

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság arról tájékoztatott, hogy a fejlesztés eredményeként a Baranya csatornán levonuló árvízi vízhozamok csökkentése valósítható meg. A közel kétmillió forint értékű, vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével megvalósuló beruházásnak köszönhetően csökken a térségben az árvízi károkozás mértéke, az aszályos időszakokban pedig biztosítható a víz pótlása.

A tározó komplex hasznosíthatósága miatt emellett további gazdasági lehetőségeket teremt a térségben, amely üzemvízszinten 28 hektár állandó vízborítással fog rendelkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!