megelőzés

2018.01.29. 16:00

Drónt is bevetnek a fatolvajok ellen

Heti rendszerességgel, mindig a megye más és más területét vizsgálják át drónnal a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének munkatársai.

Zsigmond József

Elõpatak, 2017. október 21. Erdélyi roma férfi Elõpatakon 2017. október 18-án. Sepsiszentgyörgyön és a környezõ falvakban több ezer roma él a létminimum alatt. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A készülék segítségével olyan területeket is át tudnak kutatni a levegőből a polgárőrök, ami nehezen megközelíthető. Ilyenek a nádasok, sűrű bozótosok vagy az erdős területek. A cél a bűncselekmények visszaszorítása, közbiztonság javítása.

A héten Nagykozárnál, míg jövő héten Kökénynél, Pogánynál és Pécs külterületein vetik be a drónt.

Tavaly év végén a drón segítségével sikerült lefülelni egy házaspárt a szigetvári rendőröknek, akik több köbméternyi fát loptak el Somogyhatvan külterületén lévő erdőből. Az elkövetőket az erdészet vadkamerája is megörökítette. Hogy a lopott fa elrejtésére kiválóan alkalmas erdős vidéket mind gyorsabban átvizsgálhassák, segítségül hívták a modern technika vívmányát. A drónnal átfésülték a környék sűrűn benőtt területét, így jutottak a fatolvajok nyomára. A zsákmány ugyan nem lett meg, de megtalálták azt a bordó furgont, amit a vadkamera is megörökített. A házaspár a falopást elismerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!