programok sokasága

2018.01.11. 12:38

Fesztiválok színesítik a város életét

Idén is rengeteg különleges program várja a bólyiakat és a városba látogató vendégeket, elkészült a fontosabb eseményeket felsorakoztató rendezvénynaptár.

Wald Kata

Az első nagyobb, várhatóan idén is tömegeket vonzó esemény április 2-án, húsvét hétfőn az Emmausz-járás, ami egy több, mint 100 évre visszanyúló, eredendően bólyi német népszokás. A települést övező pincefaluban a helyi gazdák nyitott ajtókkal és a táj jellegzetes boraival várják az érdeklődőket.

A hagyományőrző Pünkösdi Fesztivált is megrendezi idén a Bólyi Német Önkormányzat az Erzsébet Vigadóval karöltve: május 19-én idén a helyi és környékbeli német tánccsoportok, fúvószenekarok mellett fellépnek Bóly testvértelepüléseinek művészeti csoportjai is.

Június harmadik hétvégéjén pedig ismét felbőgnek a motorok, és immár 13. alkalommal ismét a kétkerekű járművektől lesz hangos a Kántor rét. Június 14-től 17-ig a Bólyi Motoros Napokon a rockkoncertek szervezése mellett motor-szépségversennyel, motor-hangversennyel és motoros túrával is készül a Bólyi Motoros Egyesület.

A Kiskastély udvarán július 19-én veszi kezdetét a Bólyi Zenés Hétvége: a nagy sikerre való tekintettel idén kibővített programmal és több fellépővel várják az érdeklődőket a szervezők.

Augusztus 20-án a tűzijáték mellett lesz kézművesfoglalkozás, játszóház, kulturális műsorok és utcabál is. Az idei, immár huszadik Szüreti Csirkepaprikás-főző Fesztivált szeptember 1-jén tartják: fellép az Anna and the Barbies, a gyerekek szórakoztatásáról az Apacuka zenekar gondoskodik, a szüreti bálon pedig a Depo Band húzza a talpalávalót.

Ezek is érdekelhetik