Bóly

2018.01.29. 12:30

Fórumra várják a szójabab termelőit

Indul a szójaintegráció címmel rendeznek fórumot a szójatermelőknek az Erzsébet Vigadó mozi termében február 6-án 9.30 órától.

Mészáros B. Endre

A találkozó célja az, hogy az állami fehérje stratégiában lefektetett alapelveknek megfelelően a Bóly Zrt. mind nagyobb területen szeretne GMO (génmódosított termék) mentes szójababot termelni és a partnerei körében megtermeltetni, és ehhez várja a termelők közreműködését.

A találkozón átfogó ismertetőt adnak a szójatermesztés bólyi gyakorlatáról és eredményeiről, az új fajtákról, a hazai szójabab táplálóanyag-tartalmáról és arról, hogy mi van most és mi várható a terménypiacon.

A cél pedig kettős: nyomon követhető módon magas fehérjetartalmú, garantáltan GMO mentes szójadarából készült takarmánnyal szeretne a Bonafarm sertéshúst előállítani, továbbá korszerű, hazai nemesítésű, kedvező árú vetőmaggal kiszolgálni a termelési folyamatba bekapcsolódó, a Bóly Zrt.-vel integrációs termeltetési szerződést kötő kört, és az így termelt szójababot a piaci árnál kedvezőbb áron átvenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!