Diósviszló

2018.01.31. 15:44

Korszerűsítik az orvosi rendelőt

Négymillió forintot kapott a diósviszlói önkormányzat.

Zs. K.

Energetikai korszerűsítésre, néhány kisebb eszköz és berendezés cseréjére, illetve egy korszerűbb EKG készülék vásárlására lehet elegendő az a négymillió forint, amelyet a diósviszlói önkormányzat nemrégiben belügyminisztériumi pályázati támogatásként kapott az orvosi rendelő felújítására. A községben működő vegyes praxisú rendelőn utoljára 2000-ben történt némi felújítás, illetve akkor bővítették is az épületet. A mostani beruházással kicserélik a nyílászárókat, illetve a további fenntartási költségek csökkentése érdekében korszerűsítik a fűtésrendszert is.

Dr. Kovács Zsuzsanna háziorvos elmondta, nagyjából ezer ellátott tartozik a körzethez, napi 30–40 pácienst lát el, járványos időszakban ennél természetesen többet is. Főként a nyílászárók cseréjének örülnek, hiszen a téli időszakban megérezték, hogy jobban kellett fűteni, a huzatos, fa ablakok ugyanis nem nyújtottak megfelelő szigetelést. A doktornő reméli, hogy már a fűtési időszak végeztével el tudják kezdeni a rendelő felújítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!