fesztivál

2018.01.07. 07:00

Több százan töltik majd a kolbászt a sportcsarnokban

Idén is február első szombatján tartják a nagyszabású kolbásztöltő fesztivált a komlói városi sportközpontban – várhatóan idén is több mint száz csapat vesz majd részt a megmérettetésen, külföldről is várnak versenyzőket.

Wald Kata

Idén is megrendezik, immár nyolcadik alkalommal az évről évre egyre több látogatót vonzó nemzetközi kolbásztöltő fesztivált a városban. Az elmúlt esztendők hagyományainak megfelelően ezúttal is február első hétvégéjén tartják a nagyszabású rendezvényt a városi sportközpontban: a február 3-i megmérettetésre január 15-ig várják a csapatok jelentkezését.

A programot idén is a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület szervezi, az önkormányzattal karöltve. A résztvevő csapatok számára a feladat ugyanaz lesz, mint a korábbi években: a szervezők által biztosított tíz kiló húsból kolbászt kell készíteniük, amelyet szakmai zsűri értékel, a legjobb produktumokat díjazzák.

Míg az első kolbásztöltő fesztiválon, nyolc évvel ezelőtt, mindössze néhány baráti társaságnak lehetett szurkolni, addig a tavalyi évben már 102 csapat mérte össze tudását. A versenyben résztvevő társaságok jellemzően Komló intézményeiből, vállalkozásaiból, civil közösségeiből szerveződtek, de érkeztek a megye más településeiről is, illetve Komló testvérvárosai is képviseltették magukat versenyzőkkel. A szervezők arra számítanak, hogy idén is száz fölötti lesz az induló csapatok száma, várnak külföldről is szép számmal vendégeket.

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is látvány disznóvágással indul majd a nap, azt követően a versenyzők megkapják a kolbászhúst – ezt darálniuk, ízesíteniük, tölteniük kell, amit a szakemberekből álló zsűri véleményez és értékel. Különdíjat kap többek közt a legelegánsabb, a legmodernebb, a hagyományokat leginkább őrző, valamint a legszebben díszített asztalt bemutató csapat. A rendezvény ideje alatt idén is egészen estig szól majd a talpalávaló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!