sátorhely

2018.02.22. 09:27

A fiatalok ingyenesen juthatnak az emlékhelyre

Egy friss kormányhatározat intézkedése alapján az iskolai szervezett csoportos utazás keretében díjmentesen vehető igénybe a vasúti utazás az országos múzeumok, nemzeti emlékhelyek és műemlékek meglátogatása céljából.

W. K.

Többen nem kapták meg a munkáékért várt összegeket, így csődbe kerültek

Tájékoztatjuk az érdeklődő iskolákat, hogy a szervezett iskolai csoportok díjmentes MÁV utazási kedvezménye érvényesíthető a Mohácsi Nemzeti Emlékhely felkeresése esetében is. A lehetőséggel kapcsolatos tudnivalók megtalálhatóak a Mohácsi Nemzeti Emlékhely honlapján, www.mohacsiemlekhely.hu

A látogatókat érintő fejlemény, hogy a Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, mint a Mohácsi Nemzeti Emlékhely kezelője, a természeti értékek védelme mellett fontos feladatának tartja a működési területén fekvő, kezelésébe tartozó történelmi emlékek megőrzését, bemutatását, valamint a hagyományápolást. Az emlékhely szimbólumainak is nevezhető 120 darab művészi alkotás javítása, állagmegőrzése időszerűvé és szükségszerűvé vált, így 2017 végéig összesen 36 alkotás újult meg: az erdélyi sereget szimbolizáló sírjelek teljesen elkészültek, továbbá a magyar sereget szimbolizáló alkotásokból néhány. A sírjelek felújítása a következő években folytatódik.

Az Emlékhely területén – a sírkertet övező erdőben – négy táblából álló tanösvényt is létrehoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!